Diskuse

Vlast jinak..

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děd rozpad RU - Považoval podobně, jako V. Putin se SSSR - Osobní katastrofa ! Následně živnostnil a stal se nesmírně stěhovavým ! Bydlel = Náměstí TGM, pak se přesunul na Adolf-Hitler-Platz. Opět jej pálilo bydlo dobré a tak nabral směr na Náměstí VŘSR ! (Dnes, by sídlil na Náměstí Svobody). Říkal jsem si, jak mu asi bylo, když se nehnul od pultíku a přes výkladce pozoroval náměstí ? Tu sláva vítání E. Beneše, tu okovaná bota vojáka Wehrmachtu, následně Válenka i s ušankou ! Nejlepší byla, ta černá polobotka s koženým kabátem, kloboukem a tajemnými muži ! "Hle - Vykořisťovatel" ! (Skutečně 1950) = Děd se otáčel a nechápal, ke komu je vedena řeč ? Marně blekotal, že jediný kdo koho vykořisťuje - Je on samotný ! Soudruzi, klade odpor, my to věděli ! A tak předka od vykořisťování osvobodili, opět šel na úřad, aby si změnil svou adresu a způsob obživy ! Musím se soudruhů i zastat, ve svém obchodě zůstal - Dokonce jako vedoucí Elektry ! Jak se textilák přes noc přerodí na elektrikáře, to věru netuším. No pravda, těch přerodů bylo povícero - V naší zemi, i nemožné - Možní je ! (To byl život jako blázen) ... :-)

4 0
možnosti

Vidím, že máte své osobní zkušenosti..

1 0
možnosti

Alternativní historie je poměrně vděčné a hlavně čtivé téma. Snad jen doplním, že Otčina je převážně detektivní román a těch reálií z poválečného nacistického Německa tam bohužel moc není. Existuje ale kniha (dokonce trilogie) na podobné téma, pro nás Čechy s obzvlášť lákavým tématem - Žáby v mlíku od Jan Drnka. Snad jen malá technická, že někdejší říšský kancléř by v roce 1974 oslavil 85 narozeniny (kdyby ovšem mezitím nezemřel v roce 1971 v Paragvayi);-)

1 0
možnosti

Ano, je to vlastně krimi a hrdinou pátračem (občas skoro sympatickým) je sturmbannfuhrer SS. Hitler se v textu knihy vlastně nevyskytuje, ale je stále v pozadí jako klíčová postava..

0 0
možnosti

Hezky jste to napsal, pane Varguliči, inu u vás ani jinak není...

1 0
možnosti

Děkuji moc a moc..Však se taky rodí hezký den a zdá se, že slunce nestávkuje..

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS