Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Zdenička neumřela na rakovinu a Jan by jistojistě nevolil levici, protože své levicové smýšlení považoval za pošetilost svého mládí.

1 0
možnosti
JV

Četl jsem, že zemřela na rakovinu, ale vím, že těch neduhů bylo víc. Jinak podtržený souhlas..

0 0
možnosti
Foto

Proč si myslíte, že císařův pekař by nevolil komunisty?

0 0
možnosti
JV

Doporučuji, přečtěte si jeho korespondenci s Voskovcem (já z městské knihovny)..

2 0
možnosti
PK

Máte pravdu, asi by šel na ryby, ne zcela určitě by na ně šel...

1 0
možnosti
JV

K trýzním jeho posledních let patřilo, že už na ty ryby nemohl jít, byl na tom špatně..

1 0
možnosti
MB

Není žádným tajemstvím, že bývalá intelektuální fronta byla levicová. Pak nelze nevidět až neuvěřitelnou zmatenost doby ! Dá se chápat konec války a ony naděje, ideje. Pak tedy - 1951 - "My všichni budem na tom lépe, když dáte rady nám a my vám dáme své rady,když všichni všechno všechněm dáme,tak budou všechni lidi všechno mit dohromady" ...

1968 - podporuje A. Dubčeka, následně podepisuje Dva tisíce slov. V r. 1977 zase pro změnu podepisuje Antichartu ! Zdařile kritizuje režim - "Až přijde kocour". Komunisté si s ním nevědí rady ! Tady je celoživotně levicově zaměřený člověk, ovšem jaksi řízlý demokracií. Odmítá Adolfovu - I rudou diktaturu. Usedá k němu Škutina , vede s ním rozhovory a napíše - "Na hradě plném bláznů" ! Národní umělec - Jan Werich usedá do svého lidového vozu Tara 603 a odjíždí. Kam ? Doleva, či prava ? ... :-)

4 0
možnosti
JV

Jistě by Vás zaujala jeho rozsáhlá korespondence s Voskovcem (já všechny tří díly z městské knihovny a už po druhé)..

2 0
možnosti
Foto

Ač se to zdá divné, Jan Werich byl levičák a tak se dá tušit, že by volil ČSSD.

2 2
možnosti
JV

Divné to není, ale to platí spíše pro jeho éru předválečnou (ještě levější byla jeho žena Zdeňka), během Pražského jara a pak za normalizace se dá těžko něco takového vypozorovat. Byl pak silně skeptický k tomu, co u nás dělo, a takový postoj by zřejmě zaujímal i k našemu politickému dnešku a asi by tu nerozlišoval levici a pravici...

4 0
možnosti
  • Počet článků 208
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 731x
Nemýlím-li se (je to už pár let), živil jsem se (dobře i špatně) jako učitel. Mnohem raději se ovšem sám něco učím - může to být psaní blogů a čehokoliv nebo třeba liftovaný bekhend..Píši blogy i do Lidovek..